28 Aralık 2013 Cumartesi

5-6 Aralık Jodhpur 7-10 Aralık Udaipur 12-13 Aralık Bharathpur

Eveeeeet nerede kalmıştık... En son develerdeydik sanırım :)

Bikaner sonrası Rajastan bölgesinin diğer şehirleri Jodhpur ve Udaipur'u ziyaret ettik. 

Yolumuz üzerindeki "Fare Tapınağı"nı da atlamadık. Herkesin inancına saygımız var da bu ne yahu !


Jodhpur'da, "mavi şehir" de sadece 2 gün geçirdik. Görebildiğimiz tek mavilik kaleden aşağı şehre bakarken ki birkaç evdi. 


Jodhpur kale


Jodhpur, kaleden şehrin görünümü

Buradan akılda kalan "flying fox" dedikleri çelik halatlardan kaymaca... Acayip zevkliydi, ilk başta o ayakları yerden kaldırmak gerçekten zor ama sonrasında bitmesin istiyor insan :)



 Yolda, kenarda durup gelip geçen arabalardan yemek bekleyen maymunlara bakalım dedik, biri inmemize kalmadan bizi ziyarete geldi !



Udaipur ise, "beyaz şehir" ya da "göller şehri", tabiatı çok güzel. Kaleler, saraylar, pazarlar gez gez biryere kadar, bu kez farklı şeyler arayışına girdik, develerden sonra bir de at turuna çıktık.



Kaldığımız otelin aynı zamanda küçük de bir çiftliği vardı. Burada yeni doğmuş atları ve yaşantılarını görmek ayrı bir keyifti. İstanbul'da bu tür ayrıcalıkları yaşamak, ekonomik olarak ulaşabilmek gerçekten zor. Birkez daha kendi ülkemizden daha ucuz biryerlerde olmanın zevki başkaymış dedik kendi kendimize.



Buradaki atların kulakları içe bükük, pek şekerler :). Bana en uysal olanını verdiler, binerken 'git' ve 'dur' kelimelerini öğretiyorlar, benim git demeyi öğrenmem yeterliymiş "çelo çeloooo"... Umut'un eskilerden tecrübesi varmış, birazda işi bilir gözükünce, bize atıyla eşlik eden çiftlik sahibi Umut'un öne geçmesine izin verdi. Bir ara baktım baya dört nala gidiyor bizimki, ufak bir panik havası yaşanmadı değil, neyse sonra Umut 'döş' 'dur' kelimesini hatırlamış, rahat bir nefes aldık. Habamam'daki Şener Şen misali gidiyordu valla :) ...

Jodhpur sonrası bir geceyi, sadece konaklama için, Jaipur'da geçirdik. Bir sonraki durağımız ise 'Kuş Tabiat Parkı' Bharatpur. 

Bharatpur yolu üzerindeki Abhaneri "Chand Baoli Step Well". Kuyunun çok genişi gibi, farklı su seviyelerindeyken ulaşılabilsin diye basamaklar var, ilginç bir mimari oluşmuş. Ülkede ve Pakistan'da bir çok şehirde var, bu en derinlerinden. İngilizlerin hakimiyeti sonrası kullanılmaz olmuş hijyenik sebeplerle. Bu yapılar özellikle bayanlar için bir sosyalleşme alanı iken, aynı zamanda yanına iliştirilmiş olan tapınakta da birtakım kutlamalar yapılırmış. 



Bharatpur Tabiat Parkı göçmen kuşların uğrak yeri, büyük bir korunmuş park. Katlanır bisikletlerimiz burada da büyük ilgi odağı oldu :). 


Hindistan'da heryerde karşımıza çıkan, dibinize kadar sokulan sincaplar :)

Çeşit çeşit ördek, yüzlerce leylek, tropikal rengarenk kuşlar, boyu 1 m yi aşan sürüngenler, klasik başıboş inekler tabiat parkının misafirleriydi. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder